woensdag 22 oktober 2014

Halep bezorgt Serena Williams zwaarste nederlaag uit carrière

Halep bezorgt Serena Williams zwaarste nederlaag uit carrière


Serena Williams heeft woensdag bij de WTA Finals in Singapore de zwaarste nederlaag van haar carrière geleden.
Serena Williams hard onderuit
De Amerikaanse werd van de baan geslagen door Simona Halep. De Roemeense zegevierde in ruim een uur met 6-0 en 6-2.
Williams, titelverdedigster en nummer één van de wereld, werd liefst zes keer gebroken en wist zelf geen enkele break te plaatsen.
De 33-jarige Williams pakte één keer eerder slechts twee games in een partij. De Zuid-Afrikaanse Joannette Kruger versloeg haar in 1998 bij het WTA-toernooi van Oklahoma City met twee keer 6-1.
Het is de eerste keer in haar loopbaan dat Halep, zelf de mondiale nummer vier, wint van een speelster uit de top drie van de wereld. Williams had bovendien de vorige drie ontmoetingen gewonnen.

Ivanovic-Bouchard

In de andere partij in de rode groep was Ana Ivanovic, die haar eerste wedstrijd verloor van Williams, duidelijk te sterk voor Eugenie Bouchard: 6-1 en 6-3.
De Canadese werd vanaf het begin overrompeld en kwam snel met 5-0 achter. In de tweede set was het verweer van Bouchard overtuigender, maar Ivanovic liet de zege niet meer uit handen glippen.
Halep voert na haar eerdere winst op Bouchard met twee zeges de groep aan. Williams en Ivanovic hebben ieder eenmaal gewonnen. Bouchard heeft met twee nederlagen alleen nog een kleine kans om door te gaan.
bron: Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten