vrijdag 24 oktober 2014

Nadal verliest van Coric (17) en mist ATP World Tour Finals

 Nadal verliest van Coric (17) en mist ATP World Tour Finals

Borna Coric heeft vrijdag voor een grote verrassing gezorgd bij het ATP-toernooi van Basel. De Kroaat versloeg in de kwartfinales de nummer twee van de plaatsingslijst, Rafael Nadal.
De pas 17-jarige Coric hoefde niet eens heel diep te gaan voor de zege. De Kroaat versloeg de Spanjaard in slechts twee sets: 6-2 en 7-6 (4).
Na de nederlaag in Zwitserland liet Nadal weten dat hij in november geen acte de présence zal geven op de ATP World Tour Finals, het eindejaarstoernooi in Londen waaraan de beste acht tennissers van het afgelopen seizoen meedoen.
Nadal zit al enkele weken aan de antibiotica vanwege een blindedarmontsteking en meldde zich eerder op vrijdag ook al af voor het Masterstoernooi in Parijs, dat komende week op het programma staat. Vrijdag besloot hij zich op 3 november te laten opereren.
Coric, de mondiale nummer 124, ontdeed zich woensdag ook al verrassend van Ernests Gulbis. De Kroaat speelt voor een plek in de finale tegen David Goffin. De Belg was eerder op vrijdag, eveneens vrij verrassend, te sterk voor de als vierde geplaatste Canadees Milos Raonic: 6-7 (3), 6-3, 6-4.
In de andere halve eindstrijd neemt de Zwitser Roger Federer het op tegen Ivo Karlovic. De als eerste geplaatste thuisspeler versloeg de Bulgaar Grigor Dimitrov (5) met 7-6 (4), 6-2. Het Kroatische servicekanon was met twee keer 6-4 de baas over de Duitser Benjamin Becker.

Murray

Andy Murray plaatste zich eerder op vrijdag voor de halve finales van het ATP-toernooi van Valencia. De Brit, die zich zondag nog tot toernooiwinnaar in Wenen kroonde, versloeg Kevin Anderson in de kwartfinales in drie sets.
De Zuid-Afrikaan won nog wel de eerste set, na een tiebreak: 7-6 (3). Murray herstelde zich van die achterstand en won de volgende twee sets met 6-4.
Murray speelt in de halve finale tegen de als eerste geplaatste Spanjaard David Ferrer, die in twee sets (6-1, 6-2) veel te sterk was voor Thomaz Bellucci uit Brazilië.
De andere halve eindstrijd gaat tussen Jeremy Chardy en Tommy Robredo. Zij waren respectievelijk Pablo Carreno Busta en Pablo Andujar de baas.
bron: ANP/Novum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten