vrijdag 24 oktober 2014

Sjarapova ondanks zege uitgeschakeld bij WTA Finals

Sjarapova ondanks zege uitgeschakeld bij WTA Finals

Maria Sjarapova is uitgeschakeld bij WTA Finals. De nummer twee van de wereld won vrijdag haar laatste groepsduel met Agnieszka Radwanska in drie sets, maar had alleen bij een 2-0 zege uitzicht gehouden op de halve finales.
Het werd 7-5, 6-7 (4) en 6-2 in een partij die ruim drie uur duurde. Sjarapova versloeg Radwanska voor de elfde keer in dertien partijen.
De Russin verloor haar eerste twee wedstrijden in Singapore en wist dat ze alleen bij een overwinning in twee sets nog kans had op een ticket voor de halve finales bij het eindejaarstoernooi.
Lang leek Sjaparova in die missie te slagen. Bij een stand van 7-5 en 5-1 kreeg ze zelfs wedstrijdpunten, maar Radwanska werkte die weg en won vervolgens vijf games op rij.
De Siberische sleepte er nog een tiebreak uit, maar verloor die. Ze rechtte wel haar rug en won de derde set, maar dat hielp haar niet verder in het toernooi.

Kvitova eruit

Ondanks de verliesbeurt plaatste Radwanska zich wél voor de halve finale. Dat dankte de Poolse aan een zege van Caroline Wozniacki op Petra Kvitova.
De Deense triomfeerde met 6-2 en 6-3, waardoor ze haar ongeslagen status in Singapore behield.
Radwanska, Kvitova en Sjarapova boekten allen één overwinning. De Poolse heeft van dit drietal het beste setsaldo en werd daardoor tweede in de witte poule.
bron: nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten